Vragen of beginnen met lessen? 050 311 7919 of 06 - 22054374

Misschien denk je dat het theorie-examen voor de motor bijna hetzelfde is als dat van de auto. Dat is zeker niet het geval. Natuurlijk zijn sommige dingen hetzelfde, maar je krijgt ook veel vragen die specifiek over motorrijden gaan. Bijvoorbeeld hoe hard je bij een file tussen de rijstroken mag rijden of hoe je moet remmen in een bocht met losse kiezels.

Je kunt je thuis voorbereiden op het theorie-examen. Er zijn veel boeken en oefenexamens te vinden. Zorg er wel voor dat je altijd een recent theorieboek hebt en recente oefenexamens maakt. Er verandert nog wel eens wat en het CBR past vaak het examen aan om fraude te voorkomen. Via mijn webshop heb je altijd het meest recente oefenmateriaal.

Heb je het gevoel dat je de theorie goed onder de knie hebt? Dan kun je bij het CBR een theorie-examen aanvragen. In sommige gevallen kun je meer tijd krijgen voor je examen, bijvoorbeeld als je last hebt van dyslexie. Als je bijvoorbeeld last hebt van faalangst of autisme, kun je een individueel begeleid examen doen. Dit vraag je allemaal via het CBR aan.

Het theorie-examen kost € 40,-. Dit bedrag betaal je direct aan het CBR. Je hebt altijd een theoriecertificaat nodig om je motorrijbewijs te kunnen halen. Je mag al wel beginnen met praktijklessen. Heb je je autorijbewijs al? Dan kun je al wel je motorexamen voertuigbeheersing (AVB) doen.

Klaar om je proefles in te plannen?