Vragen of beginnen met lessen? 050 311 7919 of 06 - 22054374

Motorrijbewijs halen

Motorrijden is 1 van de mooiste dingen die er is. Dus volgens mij is het een hele goede stap dat je je motorrijbewijs wilt halen! Bij Rijschool Noord leren we je in je eigen tempo motorrijden, zodat je veilig en met veel plezier op de motor aan het verkeer kunt deelnemen. We geven rijlessen in Groningen en Noord-Drenthe.

Op de motor voel je veel meer vrijheid dan in de auto. Dat is wat motorrijden zo leuk maakt. Door mijn ruime ervaring met motorrijles, kunnen we je lessen op maat aanbieden. Je haalt je motorrijbewijs zo snel mogelijk en je kunt veilig de weg op.

Ik wil motorrijden!

Prijzen en pakketten

Je wilt natuurlijk weten wat het kost om je motorrijbewijs te halen. Ongeveer 95% van onze klanten kiest voor het startpakket. Je krijgt tijdelijk €120,- korting op het pakket. Dat betekent dat je tijdelijk maar € 949,- betaalt. Daarvoor krijg je 10 uur motorrijles, het examen voertuigbeheersing (AVB) en het examen verkeersdeelname (AVD). Het enige wat je dan verder nog moet regelen, is je theoriecertificaat.

Meer over prijzen en pakketten

Proefles motor boeken

Wil je eerst eens kennismaken met mij en de motor? Dan kun je nu voor maar € 70,- een proefles boeken. De les duurt ongeveer 90 tot 120 minuten

We bespreken van alles over de theorie en praktijk en mijn manier van lesgeven. Daarna gaan we minstens een uur motorrijden. Zo krijg je alvast een gevoel en ontdek je of het wat voor je is.

We gaan eerst op een afgelegen terrein wat oefeningen met de motor doen, waaronder de noodstop. Daarna rijden we nog een stuk door de omgeving, zodat je alvast kunt genieten van de vrijheid die motorrijden je geeft.

Ik wil nu een proefles boeken

Motortheorie

De eerste stap is de theorie. Je kunt zelf studeren voor je theorie en je bij het CBR aanmelden voor het theorie-examen. Via mijn webshop kun je theorieboeken en oefenexamens aanvragen.

Je kunt geen motorrijbewijs halen zonder theoriecertificaat, dus het is handig snel met de theorie te beginnen. Dat mag al vanaf je 17e. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Meer over motortheorie

Voertuigbeheersing (AVB)

Je kunt zonder theoriecertificaat al wel beginnen met praktijklessen. In de eerste motorrijlessen beginnen we met de voertuigbeheersing. Je leert bijvoorbeeld goed remmen en sturen.

De eerste lessen zijn we vooral met voertuigbeheersing bezig, zodat je de motor goed onder controle hebt. Als je je autorijbewijs al hebt, mag je het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) ook zonder theoriecertificaat doen. Zonder autorijbewijs moet je wel eerst je theorie halen.

Meer over motorexamen voertuigbeheersing - AVB

Verkeersdeelneming (AVD)

De laatste stap is het motorexamen verkeersdeelneming. Dit kun je het best vergelijken met het verkeersexamen voor je autorijbewijs. In een aantal lessen leren we  je alles over het deelnemen aan het verkeer op de motor.

Je leert bijvoorbeeld over je positie op de weg, de manier waarop je bochten neemt en hoe en waar je moet kijken. Je kunt het examen verkeersdeelneming (AVD) niet doen zonder theoriecertificaat.

Meer over het motorexamen verkeersdeelneming - AVD

Spoedopleiding motorrijbewijs

Wil je zo snel mogelijk je motorrijbewijs halen? Dat kan, maar dat vraagt wel wat goede planning. Zorg er in ieder geval voor dat je direct met je theorie begint, als je die niet al hebt. Je vindt alles om te oefenen voor het theorie-examen in mijn webshop.

Daarnaast is de ruimte bij het CBR beperkt. Dus moeten we je examens al ver vooruit plannen. Als we 2 tot 3 maanden vooruit kunnen plannen, lukt het sowieso. Wil je sneller, dan zijn we afhankelijk van de ruimte bij het CBR.

In verband met de wachttijden van het cbr is een spoedopleiding op dit moment niet mogelijk.

Ik wil een spoedopleiding volgen

Categorieën en leeftijden

Op welke motor je mag rijden en wat voor rijbewijs je krijgt, hangt van je leeftijd af. Je hebt 3 categorieën: A, A1 en A2. Ik ben 1 van de weinige rijscholen in Groningen en Drenthe waar je op een A1-motor kunt lessen.

Meer over categorieën en leeftijden

Vervolgopleidingen

Je rijbewijs is inmiddels binnen. Misschien heb je hem al jaren! Maar je bent nooit te oud om te leren. Door leren is zelfs heel erg leuk. Misschien loop je wel ergens tegen aan of ga je iets uit de weg omdat je er onzeker over bent of wil je gewoon een nog betere motorrijder worden.

Voor iedereen die een stapje verder wil hebben we een vervolgopleiding.

Meer over vervolgopleidingen

Motorkleding

Als je wilt gaan motorrijden heb je natuurlijk je eigen motorkleding nodig. Door de jaren heen hebben we uit eigen ervaring kunnen ondervinden welke motorkleding prettig is en welke merken lang mee gaan. Met deze ervaring kunnen we jou helpen aan een gedegen motoruitrusting. Voor meer informatie neem gerust contact op.

Gezondheidsverklaring en machtigen

Gezondheidsverklaring

Als je een rijbewijs wilt halen moet je een gezondheidsverklaring bij het cbr invullen en online betalen (kost iets minder dan €40,- *) In deze verklaring vragen ze van alles over je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Let op! als je deze vragen niet naar waarheid invult kan je in grote problemen komen.

Vul deze verklaring zo snel mogelijk in. het cbr heeft soms lange wachttijden voor het afhandelen van deze verklaring.

Rijschool machtigen

Om een examen te kunnen reserveren heeft de rijschool een machtiging nodig. Deze kan je vastleggen op mijn.cbr.nl Je logt in met DigiD en machtig de rijschool met ons rijschool nummer 6510A1

*het cbr veranderd meestal jaarlijks de prijzen. het zou dus kunnen zijn dat je meer moet betalen dan aangegeven op onze site

Klaar om je proefles in te plannen?