050 311 79 19

motor rijles

Motorrijles

Leer motorrijden in je eigen tempo.

Zit je er aan te denken om motorrijlessen in de regio Groningen of Zuidlaren te volgen en ben je klaar om de stap te nemen? Rijschool Noord biedt motorrijlessen op maat zodat je kan genieten van maximale vrijheid op de weg op een veilige manier.

Hieronder kun je lezen hoe het traject verloopt. Rijschool Noord biedt je professionele begeleiding met geduld en aandacht voor jouw specifieke wensen en kwaliteiten. Wij geven rijlessen in noord Drenthe en Groningen. Je kunt met ons je gewenste rij-uren afspreken. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op als je nog vragen hebt.

Hoe ziet je rijopleiding er uit?

Het volgen van motorrijlessen gaat er net iets anders aan toe dan autorijlessen. Voordat je je motorrijbewijs krijgt moet je de volgende 3 onderdelen succesvol hebben afgerond:

 

1. Theorie
Voordat je aan praktijklessen begint moet je via zelfstudie eerst je theorie-examen hebben gehaald. Als je al een autorijbewijs hebt kun je direct beginnen met de motorrijlessen. Wacht niet te lang met je theorie! Je bent sneller toe aan je praktijk examen dan je denkt!

In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om je theorie te halen. Je kunt boeken bestellen of een online cursus volgen. Wil je goed voorbereid naar het examen gaan, zorg dan voor nieuw lesmateriaal. Het CBR verandert regelmatig de examens om fraude te voorkomen. In de webshop ben je verzekerd van het nieuwste lesmateriaal.

2. Voertuigbeheersing AVB
Op een rustige plek leer je je motor stapsgewijs kennen. Dit is belangrijk omdat je in je eentje op de motor zit, zonder instructeur die kan ingrijpen. Je leert alles wat je nodig hebt om te snappen hoe je motor reageert bij verschillende situaties. Dit is opgedeeld in clusters:

Cluster 1:

Cluster 2:

Cluster 3:

Cluster 4:

Het AVB examen:

De eerste oefening uit elk cluster is verplicht en de examinator kiest uit de clusters 2,3 en 4 een tweede oefening. Elke oefening mag je een keer herkansen. Om dit examen te halen moet je van de 7 oefeningen die je krijgt er 5 goed doen. Daarnaast moet er minimaal in elk cluster 1 voldoende zitten.

Ons slagingspercentage bij de voertuigbeheersing in tussen de 95 en 100%

3. Verkeersdeelname AVD
Het laatste onderdeel voor het motorrijbewijs is het motorexamen verkeersdeelname (AVD). Er wordt op zaken gelet als: je plaats op de weg (vooral bochten techniek), hoe je reageert op andere weggebruikers, je zichtbaarheid, gedrag bij verkeerslichten en op de snelweg enzovoorts. Tijdens het examen krijg je van je instructeur de route te horen via de portofoon zoals tijdens de lessen. Hij zit naast de examinator in de volgauto.

Ons slagingspercentage in bij de verkeersdeelneming is tussen de 70 en 80%

Motor Proefles! De motor proefles kost €50,-  en duurt ongeveer twee uur. In deze les bespreken we alles omtrent de theorie en praktijk voor het behalen van je motorrijbewijs. Daarna gaan we minimaal een uur motorrijden zodat je een idee krijgt wat motorrijden inhoud. We beginnen op een afgelegen terrein met het leren beheersen van de motor. vervolgens gaan we een aantal oefeningen doen waaronder de noodstop. Meestal hebben we daarna nog wat tijd over om een stukje in de omgeving te rijden. Zo krijg je een goede indruk van wat motorrijden echt is.

Spoedopleiding

Wil je snel klaar zijn met je rij-opleiding dan is het belangrijk dat je eerst je theorie hebt behaald. Houd verder rekening met de wachttijden van het cbr. Die lopen nogal uiteen. Wil je er zeker van zijn snel je rijbewijs te kunnen halen, neem dan tijdig contact op zodat we zeker twee à drie maanden vooruit kunnen plannen.

 

EXAMENGARANTIE!!!

NIEUW BIJ RIJSCHOOL NOORD EXAMENGARANTIE!!!

Vind jij een examen spannend? Dan kan je bij ons examengarantie kopen. Examengarantie geeft zekerheid bij een examen, zo ben je niet meer bezig met “wat nou als ik het niet haal” je hoeft het herexamen toch niet te betalen! Er zijn wel een paar regels uiteraard: je moet het advies van de instructeur opvolgen, de examengarantie is maar 1 keer geldig en het moet voor het examen betaald zijn.