050 311 79 19

Motor

Leer motorrijden in je eigen tempo.

Zit je erover te denken om motorrijlessen in de regio Groningen of Zuidlaren te volgen, en ben je klaar om de stap te nemen? Rijschool Noord bied motorrijlessen op maat, zo kun je genieten van maximale vrijheid op de weg op een veilige manier.

Hieronder kun je lezen over hoe het traject verloopt. Rijschool Noord biedt je professionele begeleiding, met geduld en aandacht voor jouw specifieke wensen en kwaliteiten. Wij geven rijles in de regio Groningen en noord Drenthe. Je kunt met ons je gewenste rijuren afspreken. Vul het contactformulier in, of neem telefonisch contact met ons op als je nog vragen hebt.

Hoe zien motorrijlessen eruit?

Het volgen van motorrijlessen gaat er net iets anders aan toe dan autorijlessen. Voordat je je motorrijbewijs krijgt, moet je de volgende 3 onderdelen succesvol hebben afgerond:

1. Theorie
Voordat je aan praktijklessen begint moet je via zelfstudie eerst je theoriebewijs hebben gehaald. Als je al een autorijbewijs hebt, kun je dus direct beginnen met het praktijkonderdeel van motorrijlessen maar wacht niet te lang met je theorie! Je bent sneller toe aan je praktijk examen dan je denkt!

2. Voertuigbeheersing
Op een afgesloten plek leer je je motor stapsgewijs kennen. Dit is belangrijk, omdat je immers in je eentje op de motor zit, zonder instructeur die kan ingrijpen. Voordat je het drukke verkeer in gaat, moet je dus je examen voertuigbeheersing (AVB) succesvol hebben afgerond. Je leert scherpe bochten te nemen, slaloms te maken, onverwachts te remmen, uitwijken, kortom: alles wat je nodig hebt om te snappen hoe je motor reageert bij verschillende situaties.

Ons slagingspercentage bij de voertuigbeheersing in tussen de 95 en 100%

3. Verkeersdeelname
Het laatste onderdeel voor het motorrijbewijs is het motorexamen verkeersdeelname (AVD). Er wordt op zaken gelet als: Je plaats op de weg, het reageren op andere weggebruikers, je zichtbaarheid, gedrag bij verkeerslichten, op de snelweg enzovoorts. Er rijdt een instructeur op zijn eigen motor met je mee, en jullie communiceren via een headset. Tijdens het examen rijdt de examinator met zijn auto achter je aan. Je instructeur zit naast hem in de auto. Hij geeft je de route op zoals je gewend bent tijdens de lessen.

Ons slagingspercentage in bij de verkeersdeelneming is tussen de 70 en 80%

Motor Proefles! De motor proefles kost €50,-  en duurt ongeveer twee uur. In deze les bespreken we alles omtrent de theorie en praktijk voor het behalen van je motorrijbewijs. Daarna gaan we minimaal een uur motorrijden zodat je een idee krijgt wat motorrijden inhoud. We beginnen op een afgelegen terrein met het leren beheersen van de motor. vervolgens gaan we een aantal oefeningen doen waaronder de noodstop. Meestal hebben we daarna nog wat tijd over om een stukje in de omgeving te rijden. Zo krijg je een goede indruk van wat motorrijden echt is.