050 311 79 19

Faalangst/rijangst

Faalangst

Iedereen heeft wel eens last van zenuwen, maar als deze zenuwen zo erg je prestaties beïnvloeden dat je niet meer goed kunt functioneren, spreken we van faalangst. Wanneer je hier last van hebt betekent het niet dat je je rijbewijs niet kunt halen, integendeel.

Mensen met faalangst zijn vaak veel oplettender en worden daardoor vaak veiligere bestuurders. Faalangst belemmert jou wel om plezier te hebben tijdens het rijden en daar brengt Rijschool Noord graag verandering in.

Als specialist in faalangst kan de rij-instructeur de symptomen van faalangst herkennen en er voor zorgen dat je hier op een goede manier mee leert omgaan. Je kunt bijvoorbeeld een faalangst examen aanvragen, maar dat is niet verplicht en geheel afhankelijk van wat voor jou het beste werkt. Rijschool Noord zorgt er graag voor dat jij autorijden leuk gaat vinden.

Het faalangst examen

Het faalangst examen wordt afgenomen door een examinator die hier in gespecialiseerd is. Tijdens dit examen wordt er meer tijd genomen voor jou als toekomstig bestuurder. In het begin gesprek is er alle ruimte om aan te geven waar je mee zit en zal er van alle kanten geprobeerd worden je op je gemak te stellen. Ook tijdens de rit krijg je alle tijd en ruimte om meerdere keren de auto aan de kant te zetten als je even wilt bijkomen of een spannende situatie uit je hoofd wil zetten voor je weer verder gaat. Ook aan het eind van het examen wordt er weer ruim de tijd genomen de hele rit te bespreken.

Het is bij dit examen niet gebruikelijk dat je instructeur mee gaat tijdens de rit, maar als jij dat graag wilt mag het natuurlijk wel. Wat je niet moet vergeten, is dat jij de regie hebt in de auto. De examinator zit er bij om te kijken of het vertrouwd is je zonder hulp de weg op te sturen. Jij bent de baas!

Rijangst

Heb jij al een rijbewijs maar ben je bang om te rijden? Heb je iets meegemaakt in het verkeer wat je moeilijk uit je hoofd krijgt? Zie je op tegen bepaalde dingen in het verkeer waar je soms niet onderuit kan? Neem gerust een lesje en oefen met een geduldige, ervaren instructeur die je in alle rust kan helpen bij het overwinnen van je angst. Door rustig te beginnen met een gesprek en daarna opbouwend met het verkeer bezig te gaan zorgen wij er samen voor dat jij straks weer veilig en vertrouwd het verkeer in kan.

Wil je weten hoe het faalangst examen precies in zijn werk gaat? Kijk dan het filmpje hieronder.